Skandinaviska Vård och Terapihundsföreningens 10-års Jubileum

I helgen deltog jag och Bruna i en två-dagars konferens på Nynäsgården i Nynäshamn. Här samlades hundar och hundförare från hela landet. Vi mötte kolleger  från Malmö i söder till Skellefteå i norr. Det blev två dagar av intressanta föreläsningar, erfarenhetsutbyten och god mat samt möjlighet att lära känna nya människor i branschen.

Från en av många föreläsningar på SVTH:s 10-års jubileum

Föreläsningarna gav en inblick i hur vitt skilda områden Sociala Tjänstehundsteam verkar – Vi fick t ex lyssna på dem som arbetade inom barncancervården, missbruksvården, äldreomsorgen, människor med ADHD och/eller Asperger diagnos samt även arbete med våldsutsatta och traumatiserade kvinnor.

De här tre små individerna förgyllde också dagarna för mig. De hade sin plats just framför mig och Bruna. De är av rasen Papillon och lyckades totalt charma både Bruna och mig

Dagarna gav mig både inspiration och en del tankeställare som säkert kommer att gagna mig i mitt fortsatta arbete. Även Bruna tycktes njuta  av de nya kontakter hon gjorde med såväl hundar som hundförare.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna om du vill