Kunder och referenser

Här samlar vi citat från kunder och andra personer som lovat ställa upp som referenser.

Attendo Bergtallsvägen 

”Attendo Bergtallsvägen är mycket tacksamma över att sen snart ett år haft lyckan att få samarbeta med Håkan, Bruna och Mio som är Brunas kompis och besökshund.

Varje måndag är en efterlängtad dag hos när denna trio kommer för att besöka oss.

Håkan tillsammans med Bruna skapar ett lugn och en närhet hos våra boende.

Besöken genomsyras av Håkans professionalism tillsammans med Bruna, där Håkan och Bruna möter våra boende utifrån boendes behov och önskemål.

Bruna tillsammans med Håkan sprider glädje hos våra boende varje vecka och är alltid ett efterlängtat besök.

Vi är så tacksamma över att Håkan, Bruna och Mio kommer till oss och ger det som bara en hund som Bruna kan.”

Lena Svensson, Verksamhetschef,  Aycan Bircan Aktivitetsansvarig på Attendo Bergtallsvägen

Skutan 

”Attendo Skutan har den stora förmånen att samarbeta med Håkan och Bruna.

Håkan tillsammans med Bruna möter våra boende med stora hjärtan, lugn och professionalism. Varje tisdag är glädjens dag då Håkan och Bruna kommer. Deras besök blir ofta ett samtalsämne under veckan.

Dom arbetar i ett team som möter brukarna efter hens egna behov och önskemål. Dom arbetar på remiss från vår rehab antingen individuellt eller i grupp.

Bruna berikar våra brukares tillvaro genom sin närvaro, promenader och lekar. Hon är lugn harmonisk och är en riktig gläjdespridare.

Håkan ser med sin erfarenhet och brinnande intresse anpassar terapin för varje enskilt besök.”

Daniel Ekman, Verksamhetschef Attendo Skutan


stockholms-stad-logotyp-svart-rgb-100mm

 Mårtensgården (Demensboende)

”När Terapihunden Bruna med sin förare Håkan kom till oss på Mårtensgården för snart ett år sedan hade vi tankar om att Bruna skulle stimulera till aktivitet och öka social interaktion. Året som har gått har visat att alla våra förväntningar och önskningar har uppfyllts.

Oron och ångest hos en del av våra boende har minskat avsevärt. Till exempel vid tandläkarbesök är Bruna till stor hjälp!! Tänk vad djur behövs och gör gott i vården. Håkan själv är poppis ibland våra damer (även våra få herrar) som bor på Mårtensgården. Håkan är alltid glad och positiv och känner av stämningar på avdelningarna. 

Personal och ledning tycker att det är lätt att kommunicera med Håkan, och tar alltid emot hans förslag till utveckling med stor entusiasm”.

Marie Palmgren-Berg/Enhetschef,  Annika Stagnell/Bitr.Enhetschef, Cina Söderberg/ Silviasyster

stockholms-stad-logotyp-svart-rgb-100mm     

Solrosen (Dagverksamhet)

”Terapihunden Bruna är en glädjespridare som tillsammans med sin hundförare Håkan besöker oss på Solrosen en gång i veckan. Bruna lockar till glädje och skratt när hon gör konster och umgås  med gästerna.

Håkan lyckas på ett lockande och bra sätt få med sig alla så dom känner samhörighet. Ibland väljer Bruna att ligga stilla hos någon av gästerna och då skapar hon ett lugn av att bara låta sig bli klappad. Det väcks många minnen och känslor av att träffa Bruna,  många av våra gäster har haft djur och det blir naturligt att prata med Håkan och att dela med sig av dessa minnen med honom.

Håkan har förmågan att möta varje gäst där de befinner sig just då, och vi ser alla fram emot Håkans och Brunas besök hos oss på Solrosen”.

Lena Östman/Vårdbiträde, Carina Sandgren Benzaied/Undersköterska, Cina Söderberg/Silviasyster

stockholms-stad-logotyp-svart-rgb-100mm

Högdalens Vob (Demens och Somatiskt boende)

”Bruna och Håkan började arbeta hos oss på Högdalens Vob i maj 2016. Förväntningarna var stora både hos personal och boende. Vi har upplevt Håkan som en mycket positiv och glad person som får våra äldre att känna sig trygga.

Håkan har ett stort hjärta, är lugn, professionell och mycket kunnig inom sitt område. De boende Bruna träffar på remiss är mycket nöjda, berättar personalen. Och där de som inte själva kan tala om hur de upplevt besöken så har personalen på enheten märkt att Bruna har en lugnande inverkan på de som kan känna oro.

Vi här på Högdalens Vob är mycket nöjda med Bruna och Håkan och ser fram emot fortsatt samarbete”. 

Anna Prenke/Enhetschef, Karin Apell/Bitr. Enhetschef, Helene Christofferson/Silviasyster

Ekehöjden (Demensboende)

Den 18 oktober 2018 började vi vår samverkan med Attendo Ekehöjden i Bredäng. I maj 2019 bad vi om referenser även från detta boende.

Här på Ekehöjden har vi förmånen att få samarabeta med Håkan och terapihunden Bruna.

De är ett team som möter brukarna  efter hens egna behov/ önskemål, både individuellt och i grupp. Med sitt lugna, harmoniska men även glada sätt ger Bruna brukare en berikande stund genom närvaro, promenader, leka lekar med inriktning på bl.a att komma ihåg. 

Håkan ser med sin erfarenhet vilket typ av insats av terapi han ska gemensamt med Bruna ge brukare vid varje enskilt tillfälle.

Ramona Ankarberg – Verksamhetschef

Röst från en anhörig-

Många anhöriga till de människor vi arbetar för, följer oss i vårt arbete då de läser vår blogg.

Lisbet Salomonsson skriver:

”Ja Bruna är en fantastisk hund och jag är så glad för min pappas skull som får träffa och umgås med henne! Men inte att förglömma….. Hon har även en fantastisk husse som verkligen kan ta de gamla på rätt sätt, det har jag själv sett när jag är där.
Vi ska vara glada för att vi får ha er två hos våra anhöriga.
Med vänlig hälsning , Tacksam dotter – Lisbeth.”

Citatet är hämtat från en kommentar till ett av mina blogginlägg. Vill du läsa blogginlägget så klicka på länken nedan-

https://terapihundenbruna.se/inom-demensvarden-ar-hon-ofta-en-mastare-pa-att-lindra-oro-och-angest-ibland-agerar-hon-sa-att-man-hapnar/