”Jag tror bestämt du tycker om mig”

Terapi/vårdhundar förknippas nog oftast med deras fantastiska förmåga att visa kravlös tillgivenhet och kärlek till alla de möter, oavsett hur människan beter sig, ser ut, låter, luktar e t c. Mer sällan tänker vi nog på att de även uppfyller ett viktigt behov också i det motsatta förhållandet, d v s som mottagare av kärlek och omsorg.

Behovet att få känna sig betydelsefull och viktig för en annan individ är nog något som aldrig försvinner så länge man lever. Bilden nedan är hämtad från ett sådant möte. Kvinnans varma känslor över att få vara den som blev en trygg plats för hunden gick inte att missförstå. Texten under bilden är hämtad från deras kommunikation vid mötet.

"Jag tror bestämt du tycker om mig". Du ligger ju så lugnt å skönt i mitt knä. Vila du bara, så länge du vill".

”Jag tror bestämt du tycker om mig”. Du verkar trivas här, du ligger ju så lugnt å skönt i mitt knä. Vila du bara, så läääänge du vill”.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på ”Jag tror bestämt du tycker om mig”

  1. Clare Mahisa skriver:

    Mys

  2. sanda skriver:

    söta,underbara Bruna

Kommentera gärna om du vill