För lång och trogen tjänst…

Det lär gå sju ”hund-år” på ett ”människo-år”. Räknar man så, har Bruna jobbat på Mårtensgården i 28 år nu. I onsdags var det vår sista arbetsdag där. Vid vårt allra sista arbetspass blev vi avtackade av ledningen (Marie och Annika).

Tycker ni hundarna ser förvånade ut ? Inte så konstigt kanske, det är inte varje dag de får paket insvept i glittrande guldpapper.

Husse fick också paket, det var större och även det i guldpapper. Utan att avslöja innehållet kan jag säga det var betydligt ”tuggvänligare” än det hundarna fick. Så Marie och Annika hade helt rätt då de antog att vi har olika smak för godsaker.

Det här blir det sista blogginlägget från Mårtensgården så jag avslutar med ett bildkollage och till sist ett fantastisk fint filmklipp på ett ”samtal” mellan en boende och Bruna.

Kunde inte låta bli att visa Mio som valp och hundarna i sommarhatt. De övriga bilderna är med boende på Mårtensgården.
”Åååhhh vad jag älskar min hund” det är slutrepliken i detta två minuter långa filmklipp.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 svar på För lång och trogen tjänst…

 1. Lillemor Wallin skriver:

  Vi kommer att sakna er

 2. Det är ömsesidigt Lillemor, men följ oss gärna på bloggen.Vill gärna höra från er framöver.

 3. Lena Marvet skriver:

  Så fint! Ett stort tack! Det är så tråkigt att ni slutar! Vi kommer verkligen att sakna er! Ni har gett de gamla guldstunderna de så väl behöver. Allt gott! Leo och Lena

 4. Tack Lena
  Ja det är ju ömsesidigt som du säkert förstår. Efter så lång tid hinner man ju ganska djupa relationer. Sent ska jag glömma Leo och många andra från Mårtensgården. Tar dem med mig i minnet och så har jag ju även en del bilder å filmklipp…

 5. Anonym skriver:

  Fantastiskt roliga år vi haft tillsammans med bästa Bruna o Mio— lycka till i framtiden.

 6. Lisbeth Salomonsson skriver:

  Stort tack Till dig Håkan och dina fina hundar! Ni har verkligen förgyllt tillvaron för våra gamla! Kommer sakna er enormt! Lycka till i fortsättningen! Lisbeth

 7. Tack Lisbeth
  Jag kommer åxå sakna dem.

 8. Keiju skriver:

  Jag har ingen utbildad terapihund, önskar att jag kunde utbildat min men jag har insett att han är för aktiv för att bli en bra sådan hund. Men min hund har fått mig att må bättre (trots min bokstavskombination/depression) och tvingat mig att skapa rutiner så på ett sätt är han en terapihund utan utbildning för mig.

 9. Bra att du insett att din hund inte passar som terapihund, det är långtifrån alla som gör det. Men däremot tror jag precis som du att alla hundar fungerar som ett slags terapihund för sin egen ägare. Själv ser jag mina hundar som ett slags hälsoförsäkring eftersom de ger mig motion alla dagar året om. Cirka en mil promenerar jag varje dag, hundarna som oftast springer lösa springer klart längre än så. Du vet väl att det finns forskning som tydligt visar att hundägare lever längre än andra. Lycka till önskar jag dig och din hund

Kommentera gärna om du vill