Till Ekehöjden kom en fyrbent tomte på julafton…

Med Bruna utklädd till tomte (tomtedräkt och luva) samt en välfylld julklappssäck åkte vi till Ekehöjdens äldreboende på julafton. Under de två timmar vi var där hann vi med att besöka samtliga avdelningar och överlämna en liten chokladbit som julgåva till de boende.

På julafton ska självklart alla få julklapp tycker Bruna. På filmklippet överlämnar Bruna en ”julklapp” till Åsa som arbetade på avd 8 denna julafton. Bruna nöjde sig inte med bara de boende och personalen. Vi träffade även en del anhöriga på vår rundvandring, Bruna gjorde ingen skillnad. Självklart fick även de en chokladbit i julklappspapper…
Även om många tyckte det var roligt att få en julklapp av Bruna så var det nog en kort stund av närkontakt med henne det som uppskattades mest.
Tänk att få ha en tomte i sängen… Det uppskattades mycket av denna kvinna. Ingen blir väl överraskad om jag erkänner att sekretessreglerna känns jobbiga ibland. Jag hade naturligtvis viljat visa lyckan hon utstrålade lite tydligare. Men om jag säger att hennes ögon utstrålade minst lika mycket glädje som jag såg hos mina barnbarn lite senare denna julafton så överdriver jag inte.
Att få titta på Kalle Anka och samtidigt ha tomten bredvid sig i soffan, det är en ”höjdare” det.
Låt mig sova husse, jag e trött. Så här fann jag henne i min säng lite senare på julaftons kväll. Det tar på krafterna att ”tomta”.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 svar på Till Ekehöjden kom en fyrbent tomte på julafton…

  1. Anonym skriver:

    Härligt att se och läsa! Bruna var säkerligen julaftonens hjälte och idol på Ekehöjden! / Hannu

  2. Anonym skriver:

    Ett uppskattat besök hos oss / Ramona Ankarberg verksamhetschef Ekehöjden

  3. Tack Ramona, även Bruna å jag delade nöjet med de vi mötte denna dag.

Kommentera gärna om du vill