Terapi med låg energi och helt utan ord…

Arbetssituationen för en Terapi/vårdhund kan många gånger se olika ut, vilket ställer stora krav på hundens anpassningsförmåga. Ibland möter hunden en grupp om ca 8 personer i ett dagrum. Här kan energinivån många gånger beskrivas som både hög och intensiv. Nästa uppdrag kan ibland se helt annorlunda ut, hundens uppgift är dock alltid att anpassa sig till situationen den möter.

Ibland händer det att något av de remissuppdrag vi har, innebär att vi möter någon som är (p g a ålder/sjukdom) så svag att samtal och andra kontaktförsök tycks omöjligt. Vid dessa tillfällen brukar jag be Bruna, att försiktigt ta sig upp i sängen och lägga sig längs med och tätt bredvid personen. Bruna är numera så rutinerad att hon blixtsnabbt läser av energin hos dem hon möter och agerar just som jag vill. D v s efter några sekunder lägger hon sitt huvud över mage eller bröst på människan i sängen och ligger sedan alldeles stilla.

Oftast får vi alltid någon form av positiv respons från den vi besöker. Det är vanligast att händerna börjar ”tala”. Inte för att det är några stora gester, men tillräckligt för att visa att besöket uppskattas.

Filmklippet (36 sek) nedan är från två olika besök, en man och en kvinna. Gemensamt för de båda är just deras mycket låga energinivå, som Bruna så föredömligt förhåller sig till. Underbara hund !

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 svar på Terapi med låg energi och helt utan ord…

 1. Anonym skriver:

  det är så gulligt när man ser att de har en kontakt// Cina

 2. Ja, det går inte att missförstå ?

 3. Anonym skriver:

  Som stolt matte till lillasysterns mamma, önskar jag er all lycka! // Carina Ellies matte 🙂

 4. Anonym skriver:

  Stackars Bruna, ge henne extra kärlek denna helgen♥️❤ kram Pia
  Leif hälsar

 5. Det ska jag Pia, hälsa tillbaka till Leif

Kommentera gärna om du vill