Sobaka nazyvayetsya Bruna

Det är ryska och betyder – Hunden heter Bruna.

Idag mötte vi en man som endast talade ryska. Att kommunicera blev inte lätt. Jag tog hjälp av min smarta telefon som snabbt översatte det jag skrev på svenska. Men mitt uttal blev nog inte så bra då mannen såg mycket frågande ut när jag försökte. Men då jag tryckte på en liten högtalarliknande ikon, hördes röst som på ryska uttalade det jag just skrivit på svenska. Ett leende spred sig i mannens ansikte då han nu förstod vad jag försökt säga. Det var verkligen inte lätt att kommunicera så här, men lite kontakt fick vi allt tack vare denna fantastiska teknik. I mötet mellan mannen och Bruna behövdes inga tekniska hjälpmedel, de fann varandra på några få sekunder. Bruna tycks kunna kommunicera obehindrat med alla nationaliteter…

I detta möte märktes inget språkligt hinder. Efter lite lek och ”bus” med hunden kröp Bruna upp i soffan och lade sig tätt intill mannen med huvudet i hans knä. Mannen talade hela tiden med Bruna, som lyssnade och verkade förstå allt han sa…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på Sobaka nazyvayetsya Bruna

  1. Inger skriver:

    Självklart förstod Bruna 😉

  2. cina skriver:

    tänk att djuren kan alla språk 🙂

  3. Ja, visst e de fantastiskt😜

Kommentera gärna om du vill