Mycket utevistelse för de boende på Mårtensgården nu

Personalen ser till så att de boende ofta får komma utomhus nu för att njuta den fantastiska försommar vi nu upplever. Bruna och jag gör också vad vi kan för att bidra med utevistelser för de boende. Det har blivit många hundpromenader den senaste tiden. Vi promenerar ofta runt idrottsplatsen, ibland besöker vi torget i centrum. Ofta är vi som en liten karavan, först kommer en boende i rullstol som håller i Brunas koppel. Bruna anpassar takten och lunkar sakta bredvid rullstolen. Bakom oss kommer en (ibland två) av de boende med rullatorer i sakta mak. Vi pausar ofta på någon parkbänk om benen blir trötta. Vi börjar bli ”kända” i området nu, det märks eftersom många av människorna vi möter ler, hälsar och hejar glatt då vi möts. Det känns som om promenaderna blir trevligare ju oftare vi går.

Ibland är det helt okej att sova en liten stund på jobbet. I alla fall om man är en terapihund.

 

Även om man är labrador och väger ca 30 kg är inte svårt att vara knähund, tycker Bruna. Om man bara använder huvudet så går det utmärkt

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 svar på Mycket utevistelse för de boende på Mårtensgården nu

 1. cina skriver:

  skönt att ni är ute// Cina

 2. Lena Marvet skriver:

  Underbart med mera utevistelse! Tack för att ni finns! Du och Bruna gör en fantastisk insats och höjer livskvalitet och ger så mycket glädje! Min 94 årige Far är ibland lite trött och ledsen men så fort vi pratar om Bruna skiner han upp och skrattar, det glittrar i ögonen på honom när han beskriver vilka kramar han får av Bruna!
  Tack!

 3. Tack Lena, vi lovar fler hundkramar framöver.

 4. Anonym skriver:

  Fint beskrivet hur era promenader går till. Vi vet hur alla uppskattar att komma ut och då speciellt med Bruna (och dig förstås 🙂 )
  MariePB

Kommentera gärna om du vill