Få känna värme, närhet och kärlek

På remissen står det - Få känna värme, närhet och kärlek.

På remissen står det – Få känna värme, närhet och kärlek.

Bruna och jag har nu besökt mannen ett flertal gånger. Från vårdpersonal som skrivit remissen har jag fått veta att han tidigare själv haft en djupt älskad hund. Då han nu är ”märkt” av sjukdom är det ibland svårt för mig att veta om mannen har något utbyte av kontakten. Andra gånger (upplever jag magi) då han sakta lyfter sin hand och kliar Bruna bakom örat eller smeker huvudet. Samtidigt som jag helt säkert ser glädje i hans ögon, så anar jag också en ansats till leende från läpparna.

Utan vårdpersonal med kompetens och kunskap om både mannens behov och om vad en vård/terapihund kan bidra med så, hade dessa ibland magiska möten aldrig blivit av.

Cirka 20-25 min brukar besöken vara, Bruna har inga problem att ligga still, underbara hund.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.