Ett oavvisligt krav på Terapi/vårdhunden…

Kraven på Terapi/vårdhundar är många, alla behöver naturligtvis inte kunna exakt samma saker, men vissa krav går inte att kompromissa med. När jag nu håller på med utbildningen av min andra tjänstehund, så går jag ibland tillbaka och läser litteratur och annan dokumentation från då jag utbildade Bruna och mig själv. Hittade då följande text – ”Ett oavvisligt krav på Terapi/vårdhunden är att den med orubblig trygghet klarar möten även med människor som exempelvis har ett yvigt rörelsemönster eller uppvisar andra ovanliga beteenden. Hunden ska verkligen tycka om att möta nya människor och spontant ta kontakt på ett balanserat och respektfullt sätt. Hunden ska ha ett naturligt intresse för kontakt med patienterna. Framförallt ska vårdhunden – alltid! – vara trygg, förutsägbar och pålitlig”. Som vanligt är jag naturligtvis partisk då det gäller bedömning av Brunas kvalitéer, men jag är nog inte ensam om att se henne som ett föredöme i bemötandet av de människor vi arbetar för. Trygg, lugn, respektfull, förutsägbar och pålitlig är hon i snart alla situationer jag sätter henne i. I det korta filmklippet ser ni henne bemöta en demenssjuk gammal kvinna på ett underbart sätt. Deras ordlösa interaktion går inte att misstolka. Att både hund och människa mår bra, är tydligt tycker jag.

Bruna är bekväm med situationer som denna
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ett oavvisligt krav på Terapi/vårdhunden…

  1. häls. Britt skriver:

    Så fin och lugn Bruna är helt underbar

  2. Ja Britt, Mio har lite att lära av henne…

Kommentera gärna om du vill