En besvärlig period !

Bruna löper. Hon är just nu i slutet av perioden och inne i det man kallar ”höglöp”. Hormonerna tycks rusa i hela kroppen, hon har svårt att fokusera och pendlar mellan lättare frustration och att verka ”låg” och lite deprimerad. Det har fungerat bra att jobba ända fram tills igår då hon tydlig visade sig påverkad. Har därför beslutat att hon inte ska arbeta de närmsta dagarna. Hur tikar påverkas vid löp-perioder varierar från individ till individ. I Brunas fall (löper nu för 4:e gången) har besvären varit måttliga, men samtidigt ökat lite för varje löp-period.

Här ligger jag, hormonstinn och lätt deprimerad. Skönt att Husse lät mig stanna hemma från jobbet idag. Visst e de lite synd om mig ?

Här ligger jag, hormonstinn och lätt deprimerad. Skönt att Husse lät mig stanna hemma från jobbet idag. Visst e de lite synd om mig ?

Bruna har dessutom blivit skendräktig efter varje löp och även symptomen vid skendräktigheten verkar bli mer påtagliga ju äldre hon blir. Då jag är klar över att jag inte ska ha några valpar efter Bruna så börjar därför allvarligt överväga att sterilisera henne för att hon ska slippa ”eländet” framöver. Om så blir fallet, så kommer jag naturligtvis att rapportera om det här på bloggen.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 svar på En besvärlig period !

 1. Anonym skriver:

  ja lite synd är det om dig 🙂 hoppas du piggar på dig så du kan komma till oss. Du är alltid ett glatt inslag i vår vardag här på Mårtensgården.

 2. Cina skriver:

  Skönt att få vila när man inte känner sig frisk, vi på Mårtensgården hoppas du snart är på ”bettet”.
  du är efter längtad

 3. Eva Grüner skriver:

  Roligt att följa er 🙂 Hoppas Bruna mår bättre nu, det där kan vara riktigt besvärligt. Ha en fin Fredag!

Kommentera gärna om du vill