Det blir mycket bättre om jag är tyst, och inte lägger mig i …

En målsättning jag har i mitt arbete är att ge personerna vi arbetar för en möjlighet att skapa sin egen relation med hunden. Jag har upptäckt att just detta lyckas bäst om jag koncentrerar mig på att skapa situationer så att närhet och kommunikation lättare kan uppstå, men också av att jag är tyst och passiv i dessa situationer. Här kommer ett 57 sekunder lång filmklipp som visar vad jag menar. Glöm inte skruva upp volymen för att höra konversationen som säger mycket om relationen som skapats.

Att skapa situationer för närhet och relationsbyggande mellan en 28 kg tung hund och en gammal människa i rullstol är inte alltid så lätt, men det går… Det du inte ser på filmklippet är att hunden ligger med rumpan i en soffa, sedan med överkroppen i mitt knä och slutligen huvudet i kvinnans knä.

Klippet varade 57 sekunder, i  verkligheten varade denna stund ca 15 minuter och avbröts inte för att varken Bruna eller damen ifråga ville så. Vi fick helt enkelt avbryta då andra boende tydligt visade sitt missnöje över att bara en person fick ”äga” Bruna så länge.

P S. Glöm inte att du alltid kan klicka på länken längst ner i mailet om inte filmklippet kan spelas.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Det blir mycket bättre om jag är tyst, och inte lägger mig i …

 1. Anonym skriver:

  Vad fint du o Bruna gör verkligen skillnad för många människor

 2. Tack, roligt att du tycker så. Det är också ett fantastiskt roligt och tacksamt arbete jag har

 3. cina skriver:

  Tack för detta klipp 🙂 känner kvinnan och vet hur mycket Bruna betyder för henne. Att hon kunde tala om det på ett förståligt sätt visar vad hundar kan göra.

 4. Rose-Marie skriver:

  Ni gör ett fantastisk jobb. Har min man på demensavdelning i Högdalen han talar ofta om hundar, har säkert träffat Bruna

 5. Marie PB skriver:

  Så fin stund! Fint att du tänkte på att dela med dig på film !

 6. Visst var det fint! Hon uttrycker så tydligt sina känslor.

Kommentera gärna om du vill