Arbetsterapeuter på studiebesök, först på Högdalens VOB sedan på Mårtensgården

Att arbetsterapeuter visar intresse för vårt arbete tycker vi är väldigt roligt. Arbetsterapeuter är ju en av flera yrkeskategorier som kan skriva remisser till oss och självklart blir deras kunskap om vad vi kan användas till, avgörande för hur effektivt ett hundteam utnyttjas inom vården.

Ida Brouwers heter en tjej som just nu läser första året av tre på sin utbildning till arbetsterapeut. Under sin praktik på Högdalens VOB önskade hon (i förra veckan) få följa mig och Bruna i vårt arbete med remissuppdrag på boendet. Självklart fick hon det. Det blev några trevliga och givande timmar tillsammans, tyckte Bruna å jag.  Vi hoppas och tror att Ida tyckte det samma.

På Mårtensgården mötte jag i går två andra arbetsterapeuter (klasskamrater till Ida) som spontant uttryckte sin önskan om att ”gå bredvid” oss en stund. Dessa två fick följa med oss då vi assisterade ett tandläkarteam som skulle dra ut en ”ond” tand på en av de boende. Att assistera vid tandläkarbehandling är ingen ovanlig uppgift för oss numera och Bruna skötte sig utmärkt även denna gång.

Alla de tre blivande arbetsterapeuterna berättade för mig att det numera ingår i deras utbildning ett tema/avsnitt som behandlar ”djur i vården”. Detta är naturligtvis underbart för en sån som mig att få höra. Sakta men säkert tror jag att vi närmar oss en situation då utbildade hundteam ses som ett naturligt inslag och resurs inom vård och omsorg.

Ida och Bruna blev snabbt kompisar !

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 svar på Arbetsterapeuter på studiebesök, först på Högdalens VOB sedan på Mårtensgården

  1. Annika Stagnell skriver:

    Ja ni gör verkligen skillnad och betyder enormt mycket för de äldre. önskar er en Glad Påsk

  2. Tack Annika och Glad Påsk på dig själv.

Kommentera gärna om du vill